2. in 16.4. OSNOVE AROMATERAPIJE

Datum: 2. in 16. 4. 2016 Ura: 10.00-17.00 Cena: 250 Eurov (16 šolskih ur) Predavateljica:  Melani Kovač

Ljudje, ki delajo v prijetnem dišečem prostoru, so bolj zanesljivi in uspešni ter nagnjeni k sodelovanju in mirnim rešitvam težav. (Raziskava Roberta A. Baron, predstojnika oddelka za management na Rensselaer Polytechnic Institute, New York)

Aromaterapija je ena od oblik zdravilstva, ki za svoje orodje uporablja eterična olja. Na človeka gleda celostno, saj deluje tako na um (psiho) kot telo (farmakološko delovanje). Sicer je njena uporaba najbolj poznana v wellnessu (masaža, savnanje ipd.), v kozmetični industriji in v parfumeristiki, zaradi intenzivnega odkrivanja vedno širšega spektra delovanja pa se vedno bolj povezuje tudi z drugimi vedami, kot so psihologija, medicina, pa tudi ekonomija, management in marketing (vplivanje na nakupno odločitev, aromalogo ipd.).

V Aromainštitutu verjamemo, da je osnova za razumevanje aromaterapije in delovanja eteričnih olj kemija, zato bomo na seminarju izhajali iz nje. Ko enkrat poznamo osnovne družine kemijskih spojin in njihovo vlogo v eteričnih oljih, lahko prepoznamo tudi primerno in varno uporabo eteričnega olja (npr. alifatski aldehid, ki prevladuje v limonski travi, deluje protiglivično, protibakterijsko in protivirusno, medtem ko na um deluje pomirjevalno. Ker lahko dražijo kožo, jih moramo pri uporabi v kozmetičnih izdelkih previdno uporabljati in pravilno dozirati). Praktični seminar, ki se sicer pionirsko izvaja že od leta 2009, se je tekom let dopolnjeval skladno z novimi odkritji in trendi v aromaterapiji. Sestavljen je iz teoretičnega in praktičnega dela, pri čemer bo vsak udeleženec izdelal sebi primerne izdelke in jih seveda odnesel domov.

Seminar je primeren za vse, ki

  • jih zanima aromaterapija in bi si jo želeli uporabljati na učinkovit in varen način (klinična in holistična uporaba);
  • jih zanima farmakološko delovanje eteričnih olj;
  • se ukvarjajo z izdelavo naravne kozmetike, v kateri uporabljajo ali načrtujejo uporabo eteričnih olj;
  • opravljajo poklice, pri katerih je pomemben vpliv prostora na počutje stranke (zdravstveni delavci, maserji, wellness svetovalci, paliativna nega, prodajalci, hotelirji ipd.);
  • so radovedni ter jih zanimajo alternativne metode zdravilstva in samopomoči.

Udeleženci bodo ob koncu seminarja

  • poznali osnove aromaterapije in eteričnih olj;
  • poznali osnove kemijske sestave eteričnih olj, spoznali glavne skupine molekul, ki so prisotne v eteričnih oljih, ter njihovo delovanje, na podlagi katerih jih bodo znali učinkovito in varno uporabljati (kemijska struktura posameznega eteričnega olja bo grafično prikazana v skripti, ki jo bodo prejeli udeleženci);
  • poglobljeno razumeli lastnosti eteričnih olj, njihovo delovanje na kožo, um in psiho;
  • poznali farmakološko in holistično delovanje eteričnih olj, sinergije eteričnih olj, not in vonjev;
  • poznali osnovne materiale v aromaterapiji: hidrolati, rastlinska olja, macerati, masla, etanol itd.;
  • poznali osnovne metode uporabe v aromaterapiji, izdelave preparatov in pravilno doziranje;
  • z individualnim pristopom in svetovanjem izdelali aromaterapevtske pripravke, namenjene posameznikovim interesom ali potrebam;
  • pridobili potrdilo o opravljenem seminarju.

CENA IN PLAČILO

Cena praktičnega seminarja Osnove aromaterapije je 250 €. Seminar bo potekal 2. in 16. aprila po 8 šolskih ur od 10h do 17h v Joga sobi (http://www.jogasoba.si/kontakt/). Vmes bo odmor za kosilo. Število mest je omejeno. Za zagotovitev mesta na seminarju je ob prijavi treba poravnati akontacijo v višini 50 €. Pridružujemo si pravico za odpoved praktičnega seminarja, če ne bo dovolj prijavljenih.

Cena tečaja vključuje tudi skripto in vse potrebne materiale, naprave in embalaže za praktični del. Udeleženci dobijo tudi potrdilo o opravljenem tečaju.

Prijavite se na prijave@aromainstitut.si

PRETEKLE OBJAVE