Pravno obvestilo in GDPR

Varstvo osebnih podatkov
Joga soba, Anja Brenko, s.p. kot organizator akcij se zavezuje, da bo posredovane podatke varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP). Vsi posredovani podatki bodo obravnavani strogo zaupno in za namen, zaradi katerega so bili posredovani.

Poleg vpisanih podatkov se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji podatki: ime ponudnika internet storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, in internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja spletnih strani, analiziranja trendov in administriranja.

Pri obravnavi posredno in neposredno posredovanih podatkov nas obvezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov, s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.
Odgovornost

GDPR
Osebni podatki, ki so zahtevani med registracijo, so potrebni za izvedbo akcije in podeljevanje nagrad ter obveščanje udeležencev o ključnih dogodkih in aktivnostih akcije. Organizator bo skrbno varoval podatke uporabnikov ter jih uporabljal zključno za namen, za katerega so bili posredovani.

Organizator bo podatke, pridobljene od udeležencev akcije pridobival, hranil in drugače obdeloval še za pripravo anonimnih statističnih analiz (skupno število udeležencev, povprečno število prevoženih kilometrov ipd.). Nameni zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe podatkov so izključno pošiljanje informacij udeležencem in analiza udeležbe z namenom izboljševanja in nadgrajevanja akcije v prihodnje.

Udeleženec v postopku registracije posreduje osnovne osebne podatke. Udeleženec zagotovi, da so ti podatki resnični. Potrjuje tudi, da je bil pred izpolnjevanjem obrazcev ustrezno seznanjen z obsegom in namenom obdelave osebnih podatkov, ki jih je dal na voljo upravljavcu ob vnosu. Uporabnik ob vnosu podatkov v obrazce podaja osebno privolitev, da lahko ponudnik obdeluje osebne podatke.

Vsa gesla se v bazi shranjujejo v kriptirani obliki. Od obiskovalca do spletne strani je vzpostavljena varna šifrirana SSL povezava.

Organizator se obvezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen kolikor je to v skladu z veljavno zakonodajo. V času upravljanja z osebnimi podatki ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravkov, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavno zakonodajo.

Organizator bo pridobljene podatke varoval ter preprečeval njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Organizator se zavezuje, da bo zbrane podatke hranil le toliko časa, kolikor bo nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani. Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov oz. na podlagi pisnega preklica uporabnika (na e-naslov joga.soba@gmail.com) se podatki izbrišejo oziroma se uničijo nosilci podatkov.

Uporabniki imajo kadarkoli pravico zahtevati spremembo oziroma izbris svojih osebnih podatkov preko e-naslov joga.soba@gmail.com. Podatki bodo izbrisani v najkrajšem možnem času. V kolikor bo to med trajanjem akcije, bo s tem izbrisan tudi njihov uporabniški račun.

Zloraba podatkov
Zavezujemo se, da bomo varovali vaše osebne podatke v skladu z GPDR. V kolikor bi prišlo do zlorabe podatkov, vas bomo o tem obvestili na vaš e-poštni naslov v najkrajšem možnem času, vendar ne kasneje kot v 72 urah od ugotovitve zlorabe.

Odgovornost
Spletna stran je postavljena in vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu Joga soba, Anja Brenko, s.p. ne jamči za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na strani. Vse informacije se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Joga soba, Anja Brenko, s.p. ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Joga soba, Anja Brenko, s.p. niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Prav tako si Joga soba, Anja Brenko, s.p. pridržuje pravico do spremembe vsebine.

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani jogasoba.si lahko uporabljamo naslednje piškotke:

1. Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani

Sejni piškotek

PiškotekTrajanjeNamen
__PHPSESSIDsejaDelovanje sistema za prikaz vsebin.

Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

2. Piškotki tretjih strani

Google Analytics

PiškotekTrajanjeNamen
__utma2 letiRazlikuje uporabnike od sej.
__utmb30 minUgotovi nove obiske.
__utmcČas sejePotreben za združljivost skripte za nazaj.
__utmz6 mesecevNosi informacijo o izvoru prometa.
__utmv2 letiShranjuje splošne podatke o obiskovalcu.

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Če želite blokirati le storitve Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Google maps

PiškotekTrajanjeNamen
NID6 mesecevUporabljen za prikaz vtičnika Google Maps
PREF2 letiUporabljen za prikaz vtičnika Google Maps
testcookiesejaUporabljen za prikaz vtičnika Google Maps
khcookiesejaUporabljen za prikaz vtičnika Google Maps
SNID6 mesecevUporabljen za prikaz vtičnika Google Maps

Na naši spletni strani uporabljamo storitve Google Maps za prikaz geografskih lokacij. Za več informacij o piškotkih in politiki zasebnosti podjetja Google obiščite:

http://www.google.com/policies/technologies/cookies/

Youtube

PiškotekTrajanjeNamen
PREF10 letPrikaz video vsebin s portala Youtube.com
VISITOR_INFO1_LIVE240 dniPrikaz video vsebin s portala Youtube.com
use_hitboxsejaPrikaz video vsebin s portala Youtube.com

Na naši spletni strani uporabljamo storitve youtube za prikaz video vsebin. Za več informacij o piškotkih in politiki zasebnosti podjetja Google, ki upravlja s portalom Youtube, obiščite:

http://www.google.com/policies/technologies/cookies/

Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale.

V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku.

POMEMBNO! Piškotki so datoteke na vašem računalniku. Da bi odstranili piškotke, preverite zgornje povezave za navodila, kako v vašem brskalniku izbrišete piškotke.

S to Politiko zasebnosti podjetje Joga soba, Anja Brenko, s.p. (v nadaljevanju »JOGA SOBA«) določa pravice in obveznosti uporabnikov spletne strani (v nadaljevanju »uporabnik«), pri čemer je pomembno to, da JOGA SOBA spoštuje in varuje vse pridobljene osebne podatke uporabnikov skladno z veljavno zakonodajo in se zavezuje, da bodo vsi osebni podatki, pridobljeni preko ali z uporabo spletne strani, skrbno varovani ter uporabljeni izključno za namen, za katerega so bili posredovani. Pojem »uporabnik« se nanaša tako na uporabnike ženskega in moškega spola.

Ta Politika zasebnosti je del Pogojev uporabe, ki so dostopni na spletni strani www.jogasoba.si in JOGA SOBA si pridržuje pravico do spremembe Politike zasebnosti kadarkoli, brez predhodnega obvestila. Uporabnika zavezujeta ta Politika zasebnosti in Zakon o varovanju osebnih podatkov, ki je veljaven v trenutku obiska ali uporabe spletne strani.

Uporabnik z vsakokratnim dostopom na spletno stran ali uporabo spletne strani soglaša oziroma dovoljuje, da JOGA SOBA zbira, vodi, vzdržuje, nadzoruje ali kako drugače obdeluje osebne podatke, ki se nanašajo nanj, v skladu s to Politiko zasebnosti, Pogoji uporabe in veljavnim Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Podatki, ki se nanašajo na uporabnika vključujejo med drugim podatke, ki jih JOGA SOBA pridobi v zvezi z dostopom uporabnika na spletno stran in/ali podatke, ki jih uporabnik sam posreduje podjetju JOGA SOBA.

Uporabnik se strinja, da sme JOGA SOBA zbrane podatke posredovati poslovnim partnerjem, vzdrževalcem strežnikov, zunanjim izvajalcem posredovanja elektronskih sporočil ter drugim kapitalsko povezanim družbam in/ali tretjim osebam, ki imajo v skladu z veljavnimi predpisi podlago za pridobivanje, obdelavo, posredovanje ali hranjenje osebnih podatkov v teh predpisih, osebni privolitvi uporabnika ali v pogodbenem razmerju. Nekateri od teh pogodbenih partnerjev in povezanih oseb imajo lahko sedež zunaj države prebivališča uporabnika in z obiskom spletne strani se uporabnik strinja s prenosom podatkov na te osebe in v te države.

Izključno odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij prevzame uporabnik, prav tako je odgovoren za varnost dostopa do svojih osebnih podatkov. Uporabnik lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za obdelavo osebnih podatkov. Uporabnik obenem potrjuje, da je bil seznanjen z dejstvom, da ima pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj (v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov) – razen, če je ta pravica omejena z veljavnimi predpisi. JOGA SOBA bo v tem primeru storila vse potrebno za takojšnjo izpolnitev te zahteve. V kolikor ima uporabnik kakršnakoli vprašanja v zvezi s to Politiko zasebnosti, se lahko obrne na joga.soba@gmail.com.

Kadar koli uporabnik dostopa na spletno stran, se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo. Te informacije JOGA SOBA uporablja za izboljševanje vsebin in uporabnosti in ti podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretjim osebam.

Ker spletna stran podjetja JOGA SOBA uporablja in se navezuje na določene povezave na druge, zunanje spletne strani (v nadaljevanju »zunanje strani«), ki niso neposredno vezane na podjetje, JOGA SOBA ne prevzema nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na zunanjih spletnih straneh in svetuje uporabniku, da prebere Politike zasebnosti na zunanjih straneh. JOGA SOBA ne odgovarja za nobeno škodo, nastalo iz naslova uporabe zunanjih strani ali nakupa blaga preko zunanjih strani, v primeru kakršnihkoli prijav ali zahtevkov iz tega naslova, naj se uporabnik obrne direktno na upravljalca zunanjih strani.

KOMUNIKACIJA

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila, pošiljatelj pa mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne želi prejemati reklamnih sporočil, je potrebno brezpogojno upoštevati.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

– jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

– pošiljatelj bo jasno razviden,

– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

– jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

– željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval

Pogoji uporabe

Podjetje Joga soba, Anja Brenko, s.p., (v nadaljevanju » JOGA SOBA «) s temi pogoji uporabe spletne strani www.jogasoba.si, določa pravice in obveznosti podjetja JOGA SOBA ter uporabnikov oz. obiskovalcev spletnih strani pod domenami podjetja JOGA SOBA.

UPORABA

JOGA SOBA ponuja vsebino in informacije na tej spletni strani v komercialne namene.

Uporaba te spletne strani ter vsebine in storitve je na voljo za uporabo samo pod spodaj navedenimi pogoji in ob dostopu do spletne strani ali katerekoli njene podstrani spletne strani, se uporabnik strinja z veljavnostjo pogojev uporabe v sedanji različici. V kolikor se uporabnik ne strinja s posameznim pogojem ali vsemi pogoji in določili, mora biti uporaba spletne strani prekinjena. JOGA SOBA lahko te pogoje spremeni kadarkoli brez predhodnega obvestila.

Uporabnik se zavezuje, da spletne strani ter vsebine ne bo uporabljal za nezakonite namene ali v nasprotju z načeli morale in etike.

PODATKI

Kadar koli dostopate na spletno stran podjetja JOGA SOBA, se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije JOGA SOBA uporablja za merjenje privlačnosti spletne strani in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

Nekateri deli spletne strani, ki ponujajo prenos informacij ali storitev pa lahko zahtevajo, da uporabnik vnese osebne podatke za prejemanje storitev ali dostopa do posebnih območij ali registracijo kot uporabnik z geslom. JOGA SOBA hrani in uporablja uporabnikove osebne podatke samo za posebne namene, s katerimi se uporabnik tako rečeno strinja. Uporaba osebnih podatkov za druge namene, se lahko izvede samo, ko je to legalno tudi dovoljeno. Vsi uporabniški podatki bodo ostali zaupni in se dostopni samo zaposlenim podjetja JOGA SOBA ali njihovim zastopnikom, samo ko je izrecno potrebno izrecno potrebna uporaba s strani uporabnika. Podrobne pogoje zasebnosti določa »Politika zasebnosti«, ki je objavljena na spletni strani www.jogasoba.si.

AVTORSKE PRAVICE IN INTELEKTUALNA LASTNINA

Vsebina in informacije na spletni strani so za uporabnikovo osebno, nekomercialno uporabo in ne smejo biti prenesene, kopirane, predelane ali distribuirane za komercialno uporabo, z izjemo tiste vsebine na voljo posebej za prenos in izrecno določene za ta namen. Uporabnik lahko natisne ali objavi na družbenih omrežjih le dele spletne strani, ki so namenjene za osebno uporabo.

Vsebina spletne strani t.i. besedila, slike, grafike, postavitve so avtorske pravice podjetja JOGA SOBA in jih ni dovoljeno reproducirati, predelovati, distribuirati, ne glede na medij in teritorij.

JOGA SOBA ter produkti v njenem portfoliu so zaščiteni s pravicami intelektualne lastnine, uporaba teh pravic brez predhodnega izrecnega dovoljenja podjetja JOGA SOBA je nedovoljena.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

JOGA SOBA si bo prizadevala zagotoviti nemoteno in brezhibno delovanje spletne strani, ažurnost in točnost vsebin in vzpostavitev delovanja spletne strani v primeru izpada delovanja.

Uporabniki vsebine na spletni strani uporabljajo na lastno odgovornost. Uporabnik se zavezuje, da spletne strani ne bo uporabljal za nezakonite namene, v nasprotju z določili zakonodaje ali etičnimi in moralnimi standardi.

JOGA SOBA ne odgovarja za morebitno netočnost in neaktualnost objavljenih vsebin oziroma nedosegljivost spletne strani, za motnje pri dostopu do ali za motnje pri uporabi spletne strani, za slabšo kakovost le-te ali katerokoli drugo napako na in v zvezi s spletno stranjo.

JOGA SOBA tudi ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na strojni opremi, programski ali drugi opremi uporabnika zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus, itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.

POVEZAVE DO TRETJIH STRANI

JOGA SOBA lahko na spletni strani uporablja povezave do drugih spletnih strani, ki niso pod nadzorom podjetja JOGA SOBA. Za informacije in gradiva ter druge vsebine, ki so na voljo na spletnih straneh tretjih oseb JOGA SOBA ne odgovarja in ne prevzema odgovornosti. Uporabnikom svetujemo, da skrbno preberejo pogoje uporabe in izjave o zasebnosti na vseh spletnih straneh tretjih oseb pred uporabo takšne spletne strani oziroma preden preko njih objavijo ali posredujejo svoje osebne ali druge podatke.