portret-anja

ANJA BRENKO

Anja je učenka joge od leta 2006. Joga soba, ki jo je ustanovila leta 2009, je bila prva šola joge na slovenski obali. Še danes ostaja edini obalni studio, specializiran izključno za jogo. Svojo prvo certifikacijo za učiteljico joge je opravila v SuryaSakti studiu v Ljubljani. Joga pot​ pa je nadgrajevala pod mentorstvo​m različnih svetovno priznanih učiteljev (Jon Yuen, Richard Freeman, David Robson, David Swenson, John Scott, BNS Iyengar, M. V. Chidananada, Manju P. Jois, Boris Georgiev in drugi). Leta 2012 je spoznala Davida​ Regelina​, ki jo je navdušil nad sveto geometri​jo telesa, pomenom forme in kako le ta vpliva na emocionalno stanje telesa. Z Davidom se je učila na dveh daljših intenzivih.​ V letu 2018 je svoje znaje poglobila na enomesečnem intenzivu v New York Cityju s starejšimi učiteljicami Katonah joge – Abbie Galvin, Nevine Michaan (ustanoviteljica) ter Dages J. Keates.  Poleg tega zadnja leta redno študira Krija Tantra Jogo pod okriljem dr. Jonna Mumforda (Swami Anandakapila Saraswati) in Polone Sepe Hitchcox (Ambikananda). Je ​privrženka tradicionalnega znanja, ki ga povezuje z dognanji novodobne znanosti.

GORAN KOREN

Gorana je joga navdihnila na njegovem prvem potovanju v Indijo leta 1998. Jogo uči od leta 2008. Leta 2012 je po petih letih šolanja pridobil certifikat Iyengar učitelja pod okriljem nemške Iyengar zveze. Iyengar joga ga je prepričala zaradi sistematičnega pristopa k učenju, poudarka na pravilnosti izvajanja položajev, profesionalnosti in kakovosti učiteljev s katerimi se je učil: Michael Forbes, Margareta Eckl, Kevina Gardiner (USA), Erike Repassy (HU). Učil se je tudi v Iyengar inštitutu v Puni. Na delavnicah v tujini so ga učili znani jogiji, kot so Gabriela Guibilaro, Manos Manouso in Laurence O’Toole, Joan White, Roger Cole, Laurie Blakeney, Stephanie Quirk… Hatha joga mu je veliko pomagala pri odpavljanju poškodb, ki se pogosto pojavljajo pri športih. V jogi goji proces poglabljanja vase ter samoraziskovanja. 

SANDRA MILINKOVIĆ

Sandrino odkrivanje joge se je začelo leta 2008 (Joga v vsakdanjem življenju). Po kratki pavzi je z vadbo nadaljevala v Joga sobi (Izola), kjer je leta 2015 zaključila učiteljski tečaj (TT 300) in od takrat v Joga sobi tudi redno uči. Hkrati je certificirana učiteljica prenatalne joge (Gaia Yoga, Zagreb 2018) in otroške joge (Mali Buda – Ljubljana 2012). Verjame v radost in hvaležnost ter v življenje brez sodb, kar je vodilo pri njenem učenju in praksi. Vadečim poskuša približati jogo na enostaven in praktičen način. Spodbuja samoraziskovanje, ozaveščanje in sprejemanje vsega, kar je trenutno prisotno v telesu ali življenju vadečih.

VANJA HRVATIN

Vanja se je z jogo prvič srečala leta 2010 v Joga Sobi. Začetni trimesečni tečaj pod vodstvom izvrstne učiteljice Anje Brenko je nanjo naredil močan vtis. Želja po globljem spoznavanju te vede jo je (leta 2011) vodila na učiteljski program v Parinama šolo joge v Ljubljani, ki jo je vodil priznani učitelja joge in somatike Blaž Bertoncelj. Joga je postajala vse bolj in bolj prisotna v njenem življenju. Različna orodja, ki jih joga ponuja, ji pomagajo do boljšega zavedanja lastnega telesa, do jasnejšega prepoznavanja različnih delov sebe in do bolj pristnega odnosa do sebe in drugih. Izkušnje in znanje je zadnja tri leta predajala v svojem joga centru v Kopru. Ker verjame, da boljši jutri temelji na združevanju, povezovanju, in ker je Joga Soba visoko kakovosten joga prostor na obali, se z veseljem pridružuje ekipi. 

SIMONA GLAVAN

Simona je raziskovalka telesa in vpliva čustev nanj, kot tudi vseh misli in vsega, kar nas obkroža. Od leta 2008 je učenka joge in le-ta je prisotna v njenem življenju na vseh področjjih, tudi pri teku. Od leta 2014 je vaditeljica športne rekreacije in vodi tekaške treninge. V letu 2017 je svoje zanje joge nadgradila z učiteljskim tečajem joge. Seveda pa učenju ni konca in ob svojih učencih dobi motivacijo za dodatno raziskovanje.

DANA AUGUŠTIN

Dana Auguštin je diplomirala na Centre National des Arts du Cirque v Franciji (2008) iz plesa in akrobacije na zračnih tkaninah ter na Akademiji za likovno umetnost v Sloveniji (2005) iz kiparstva. Je tudi certificirana učiteljica Yoge in Aerial Yoge. Poleg cirkuških predstav in nastopov vodi redne delavnice akrobacij in plesa na zračnih tkaninah, delavnice akrobacij na zračnih zankah, joge na zračnih zankah ter delavnice fleksibilnosti in ravnotežja v Sloveniji in v tujini. Prav tako veliko dela kot koreografinja, sodeluje pri raznolikih projektih in spodbuja razvoj novega eksperimentalnega cirkusa.

JAKA KOVAČ

Jaka se je z meditacijo in Kriya Tantra jogo srečal pred 16 leti, redno jo prakticira od leta 2006 pri Poloni Sepe Hitchcox (Kriya Tantra joga šola Ljubljana). Končal je dvoletni intenzivni študij Kriya joge pri dr. Jonnu Mumfordu (Swami Anandakapila Saraswati). Všeč mu je prizemljena duhovnost in njena uporaba v vsakdanjem življenju. Verjame v zdravilno moč tišine in globoke umirjenosti, rad ustvarja prostor, v katerem se lahko ljudje povežejo s samimi seboj in drugimi. Je tudi trener komunikacije, voditelj usposabljanj na področju prostovoljstva in mladinskega dela, trener juda in maser.

PROSTOR – PRVIČ V JOGA SOBI?

Joga Soba je prostor za raziskovanje telesa, uma in duha. Tradicionalno jogo povezujemo z modernimi znanstvenimi dognanji ter jo v obliki preproste, a učinkovite vadbe približujemo ljudem vseh starosti. V sproščenem in spodbudnem okolju se trudimo zadovoljiti individualne potrebe in želje udeležencev ter ponuditi uravnoteženo vadbo telesa in duha. Zavedamo se kompleksnosti modernega življenja, hitrega tempa in nenehnega stresa, zato se trudimo ustvarjati prostor, v katerem se lahko posvetite zgolj sebi. Poleg vsakodnevne redne vadbe Vinjasa, Hatha, Regenerativne in Iyengar Joge naš program vsebuje tudi poglobljene vikend delavnice, tečaje meditacije, dihalne vaje in tehnike sproščanja, poletni joga oddih v naravi, antistresne delavnice za organizacije in podjetja… Poleg skupinskih vadb se lahko odločite tudi za individualno vadbo. Veselimo se srečanja z vami in predaje redne in zdravilne moči joga prakse v vaše življenje.

DRUGI O NAS

V Sobi je… Pridem iz gužve. ‘Oljkica čau!’ v Sobi nasmeh. Nato… Tišina pride potihoma. Janez Ohnjec
Joga Soba je ena boljših stvari, ki so se mi zgodile v zadnjem času. Z jogo sem se zares spoznala šele pred dobrim letom in takoj sem jo vzljubila. Verjamem, da je imela pri tem pomembno vlogo tudi Anja, ki me je navdušila s svojim neprisiljenim, izjemno naravnim in iskrenim pristopom, hkrati pa tudi z veliko profesionalnostjo. Joga Soba ponuja prijetno vzdušje, od koder se vsakič vračam kot prerojena. Lea Šuligoj
Srečna sem, da lahko obiskujem Joga sobo, saj učiteljica Anja Brenko in vsi, ki jo obiskujejo, ustvarjajo tisto harmonijo, ki pripomore k trajni in bogati rasti odnosov. Jogo obravnavam kot edinstveno psihosomatsko metodo, ki je v meni vzbudila zavedanje, da ima vsak organizem svojo harmonijo, podobno kot pri glasbi, ki ob potrpežljivem in počasnem poslušanju vzpostavi naravno ravnovesje. Anna Škerlavaj
Joga soba. Umirjenost. Sproščenost. Olajšanje bolečine. Ljubezen. Prijaznost. Profesionalnost. Težko je z besedami opisati blaženost po končani vadbi in fantastično energijo, ki te obkroža in prevzame po končani vadbi. Priporočam vsem. Hvala Anji, Vesni, Goranu in vsem ostalim. S spoštovanjem, Andreja Aksentić
Joga soba je samo za jogo in to se čuti. Je tisti posvečen prostor, kjer se lahko posvetim vadbi, razvijam svoje sposobnosti in se soočam s samim sabo. Naj bo to z nogami v zraku in glavo na tleh ali pa prepleten v položaj, katerega ime težko izgovorim. Še dobro, da s tem Anja nima težav, še posebno, ko te potisne globlje v asano. Matej Rodela