Uvod v svet joge

Tvoja 4 tedenska pot v Joga sobi

Joga je močno orodje pri razvoju mentalnega, fizičnega in čustvenega zdravja.

V Joga sobi jogo jemljemo resno. Posamezniki k nam prihajate iz različnih razlogov. Morda te zanima fizična praksa, lahko se spogleduješ s spiritualnostjo, morda te zanima napredek, čustvena stabilnost …

Na Uvodu v svet joge ustvarjamo varen prostor in prakso, ki sta unikatna, tako kot si unikatna_en ti.

Na štiritedenski poti, ki jo ponujamo, te bomo peljali skozi štiri tedne raziskovanja, da boš sam_a spoznala različne stile joge, ki jih ponujamo, vse naše učitelje in si boš tako ustvaril_a sebi najboljšo rutino.

Najboljša rutina pomeni, da je specifična in prilagojena tebi, da boš kvalitetneje zaživel_a!

Predstavljaj si vsakdan z manj bolečin, več moči, bolj gibljivim telesom, več samozavesti, več energije, boljšim spanjem, umirjenim umom, notranjo jasnostjo, smislom :).

Štirje koraki in štirje tedni, ki ti bodo spremenili življenje na bolje:

V prvem tednu se boš spoznal_a z vsemi aktivnimi stili joge, ki jih ponujamo.
Začutil_a boš notranjo toploto, ki poleg potenja deluje tudi na prekrvavitev, gibljivost in vzdržljivost telesa.

V drugem tednu se boš spoznal_a z vsemi umirjenimi stili joge v našem studiu.
Umirjeni stili joge so tisti, ki te ustavijo in umirijo tvoj um. Na telo (živčni sistem) delujejo sproščujoče.

V tretjem tednu si boš s pomočjo vprašalnika in vseh nabranih izkušenj ustvaril_a svojo najboljšo rutino in ji sledil_a.

In v četrtem tednu boš začel_a uporabljati orodja, ki si se jih naučil_a na blazini, tudi v vsakdanjem življenju.
Kaj lahko narediš, ko si jezen_na?
Kako si lahko pomagaš, ko si pod stresom?
Kaj narediš, ko ne moreš spati?

Uvod v svet joge poteka štiri tedne

In skozi te štiri tedne se boš spoznal_a z različnimi stili joge, odkrival_a paleto dihalnih tehnik, telesne položaje (asane), se spoznal_a s tehnikami sproščanja in osnovami meditacije.

Na program se lahko priključiš kadarkoli skozi leto.

Cena programa je 86 EUR in vsebuje:

 1. Štiri tedne neomejene prakse joge v skupini.
 2. Zraven dobiš še delovni zvezek v fizični obliki, ki ti bo olajšal celotno popotovanje od prvega dne do konca 4-tedenske izkušnje.
 3. Varno okolje, kjer boš raziskoval_a, kaj joga sploh je, in dobil_a orodja za vsak dan, za vedno.

V tem trenutku investiraš v štiritedenski program, s katerim boš na koncu točno vedel_a, kateri stil joge izbrati glede na tvoje počutje in potrebe. Spoznal_a boš, kako orodja, ki se jih učiš na blazini, uporabiti v vsakdanjem življenju.

In ne skrbi, mi smo tukaj zate, tudi ko se program zaključi.
Po končanem programu imaš dve možnosti. Nadaljuješ prakso joge v skupini ali se odločiš za individualne ure, ki vsebujejo individualno sestavljen program, samo zate.

Work=study program

Vedno iščemo izjemne ljudi, ki bi se pridružili našemu kolektivu. Če vas zanima nam pišite na joga.soba@gmail.com, postali vam bomo nekaj vprašanj, da vas bolje spoznamo in se kasneje dogovorili za sestanek v živo.


Mentorski program

Razvij se kot učitelj z 1 na 1 vodenjem in svetovanjem izkušene učiteljice joge

Dober učitelj je produkt redne prakse, učenja in predanosti. Mentorski program v Joga sobi ponuja podporo vsem, ki ste zaključi katerikoli 200- ali 300-urni osnovni učiteljski tečaj joge, in odpira prostor, da ‘diplomirani’ tečajniki nadaljujejo z učenjem in rastjo na poti predajanja znanja joge.

Naš namen je, da zmorete narediti korak od zaključka osnovnega učiteljskega tečaja do tega, da postanete dober učitelj. Vsi učenci bodo pridobili izkušnje z vodenjem ur v Joga sobi, izpilili svoje učenje, poglobili znanje in se tudi sicer učili pod mentorstvom izkušene učiteljice.

Program je izdelan tako, da podpira nove učitelje na poti transformacije v močne, samozavestne učitelje, ki so zmožni povezovanja, učenja in opolnomočenja svojih učencev v joga studiu. Primeren je za kogarkoli, ki ima najmanj 200-urni certifikat.

Dodatne odgovornosti

Predpogoj: opravljenih vsaj 15 ur v Joga sobi pred prijavo na mentorski program

 • Dve uri 1 na 1 z mentorjem;
 • Priprava in vodenje 8 ur joge v Joga sobi – ure, ki so namenjene skupnosti, ne spadajo pod redni urnik, ampak so dodatne ure in so na bazi prostovoljnih prispevkov;
 • Asistiranje  1 ure, ki jo vodi mentor na teden;
 • 4 ure joga laboratorija z mentorjem (asane, asistiranje);
 • Praksa vsaj 2x teden v Joga sobi*;
 • 3 mesečne osebne naloge, ki jih dodeli mentor in za katere od mentorja dobite povratno informacijo;
 • Obnova dveh knjig s seznama knjig, ki naj bi jih prebrali;
 • Dnevna sadhana – meditacija, pranajama, mantra – pisanje dnevnika
 • *Ure , ki jih boste vodili, bodo potekale ob petkih ob 8.00 ali 9.00 in ob sobotah in nedeljah ob 17.00. Urnik bo začel veljati po našem prvem sestanku/orientaciji in se bo nadaljeval še 9 tednov po zaključku mentorskega programa.
 • *Vse ure so vključene v ceno mentorskega programa

Domače branje

 • A guide to better movement – Todd Hargrove
 • The Body Keeps the Score : Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma – Bessel van der Kolk
 • Why Zebras Don’t Get Ulcers – Robert M. Sapolsky
 • Staying healthy with the seasons – Elson m. Haas

Plačilo

Joga soba TT diploma: 950 EUR;
Ostali: 1050 EUR.

Kdaj?

Mentorski program je individualni program, največje število ljudi v mentorskem programu so 3 osebe naenkrat. Prijavite se in se bomo dogovorili za datum pričetka oz. preverite preko emaila joga.soba@gmail.com, če je trenutno še prostih mest. Celoten mentorski program traja približno 3 mesece.


Joga soba 300 – urni tečaj za učitelje joge

TRENUTNO NI RAZPISANEGA TEČAJA! ČE VAS VSEENO ZANIMA, NAM PIŠITE (joga.soba@gmail.com) IN VAS BOMO DODALI NA SEZNAM. HVALA.


Mentorica

Anja Brenko

Anja je učenka joge od leta 2006. Joga soba, ki jo je ustanovila leta 2009, je bila prva šola joge na slovenski obali. Še danes ostaja edini obalni studio, specializiran izključno za jogo. Svojo prvo certifikacijo za učiteljico joge je opravila v SuryaSakti studiu v Ljubljani. Joga pot​ pa je nadgrajevala pod mentorstvo​m različnih svetovno priznanih učiteljev (Jon Yuen, Richard Freeman, David Robson, David Swenson, John Scott, BNS Iyengar, M. V. Chidananada, Manju P. Jois, Boris Georgiev in drugi). Leta 2012 je spoznala Davida​ Regelina​, ki jo je navdušil nad sveto geometri​jo telesa, pomenom forme in kako le ta vpliva na emocionalno stanje telesa. Z Davidom se je učila na dveh daljših intenzivih.​ V letu 2018 je svoje znaje poglobila na enomesečnem intenzivu v New York Cityju s starejšimi učiteljicami Katonah joge – Abbie Galvin, Nevine Michaan (ustanoviteljica) ter Dages J. Keates.  Poleg tega zadnja štiri leta redno študira Krija Tantra Jogo pod okriljem dr. Jonna Mumforda (Swami Anandakapila Saraswati) in Polone Sepe Hitchcox (Ambikananda). Je ​privrženka tradicionalnega znanja, ki ga povezuje z dognanji novodobne znanosti.