portret-anja

Anja Brenko

Anja je učenka joge od leta 2006. Joga soba, ki jo je ustanovila leta 2009, je bila prva šola joge na slovenski obali. Še danes ostaja edini obalni studio, specializiran izključno za jogo. Svojo prvo certifikacijo za učiteljico joge je opravila v SuryaSakti studiu v Ljubljani. Joga pot​ pa je nadgrajevala pod mentorstvo​m različnih svetovno priznanih učiteljev (Jon Yuen, Richard Freeman, David Robson, David Swenson, John Scott, BNS Iyengar, M. V. Chidananada, Manju P. Jois, Boris Georgiev in drugi). Leta 2012 je spoznala Davida​ Regelina​, ki jo je navdušil nad sveto geometri​jo telesa, pomenom forme in kako le ta vpliva na emocionalno stanje telesa. Z Davidom se je učila na dveh daljših intenzivih.​ V letu 2018 je svoje znaje poglobila na enomesečnem intenzivu v New York Cityju s starejšimi učiteljicami Katonah joge – Abbie Galvin, Nevine Michaan (ustanoviteljica) ter Dages J. Keates.  Poleg tega zadnja štiri leta redno študira Krija Tantra Jogo pod okriljem dr. Jonna Mumforda (Swami Anandakapila Saraswati) in Polone Sepe Hitchcox (Ambikananda). Je ​privrženka tradicionalnega znanja, ki ga povezuje z dognanji novodobne znanosti. // Anja je trenutno na porodniški.


Goran Koren

Gorana je joga navdihnila na njegovem prvem potovanju v Indijo leta 1998. Jogo uči od leta 2008. Leta 2012 je po petih letih šolanja pridobil certifikat Iyengar učitelja pod okriljem nemške Iyengar zveze. Iyengar joga ga je prepričala zaradi sistematičnega pristopa k učenju, poudarka na pravilnosti izvajanja položajev, profesionalnosti in kakovosti učiteljev s katerimi se je učil: Michael Forbes, Margareta Eckl, Kevina Gardiner (USA), Erike Repassy (HU). Učil se je tudi v Iyengar inštitutu v Puni. Na delavnicah v tujini so ga učili znani jogiji, kot so Gabriela Guibilaro, Manos Manouso in Laurence O’Toole, Joan White, Roger Cole, Laurie Blakeney, Stephanie Quirk… Hatha joga mu je veliko pomagala pri odpavljanju poškodb, ki se pogosto pojavljajo pri športih. V jogi goji proces poglabljanja vase ter samoraziskovanja.


Vanja Hrvatin

Vanja se je z jogo prvič srečala leta 2010 v Joga Sobi. Začetni trimesečni tečaj pod vodstvom izvrstne učiteljice Anje Brenko je nanjo naredil močan vtis. Želja po globljem spoznavanju te vede jo je (leta 2011) vodila na učiteljski program v Parinama šolo joge v Ljubljani, ki jo je vodil priznani učitelja joge in somatike Blaž Bertoncelj. Joga je postajala vse bolj in bolj prisotna v njenem življenju. Različna orodja, ki jih joga ponuja, ji pomagajo do boljšega zavedanja lastnega telesa, do jasnejšega prepoznavanja različnih delov sebe in do bolj pristnega odnosa do sebe in drugih. Izkušnje in znanje je zadnja tri leta predajala v svojem joga centru v Kopru. Ker verjame, da boljši jutri temelji na združevanju, povezovanju, in ker je Joga Soba visoko kakovosten joga prostor na obali, se z veseljem pridružuje ekipi.


Mateja Moškon

Mateja je po uspešni gimnastični mladosti leta 2013 postala vaditeljica gimnastike. Svojo primarno strast je pred 6imi leti preusmerila v jogijske vode. Začela je s FaceForce jogo obraza, ker jo je zanimal celostni pristop je nadaljevala s tečajem joga učitelja JRS300. Zaključila je tudi izobraževanje stabilizacijske DNS metode. Vedno bolj se zaveda, da je vitalnost telesa odvisna tudi od mentalnega stanje človeka. Pri Blažu Bertonclju, mednarodnemu joga učitelju in terapevtu sedaj končuje izobraževanje Joga terapije. Po tem principu deluje tudi njena vadba Vitalna hrbtenica. Zasnovana je na prepletenosti moči, gibljivosti in stabilnosti našega centra. Mateja je ljubiteljica inverzij in zaklonov, sama rada eksperimentira, pri svojih vadečih pa daje prednost varnosti.


Jaka Kovač

Jaka se je z meditacijo in Kriya Tantra jogo srečal pred 16 leti, redno jo prakticira od leta 2006 pri Poloni Sepe Hitchcox (Kriya Tantra joga šola Ljubljana). Končal je dvoletni intenzivni študij Kriya joge pri dr. Jonnu Mumfordu (Swami Anandakapila Saraswati). Všeč mu je prizemljena duhovnost in njena uporaba v vsakdanjem življenju. Verjame v zdravilno moč tišine in globoke umirjenosti, rad ustvarja prostor, v katerem se lahko ljudje povežejo s samimi seboj in drugimi. Je tudi trener komunikacije, voditelj usposabljanj na področju prostovoljstva in mladinskega dela, trener juda in maser.


Simona Glavan

Simona je raziskovalka telesa in vpliva čustev nanj, kot tudi vseh misli in vsega, kar nas obkroža. Od leta 2008 je učenka joge in le-ta je prisotna v njenem življenju na vseh področjih, tudi pri teku. Najraje teče brez ure v naravi, kjer je njen edini cilj imeti se lepo.  Joga jo uči postopnosti, vztrajnosti, opazovati telo, kje se ustaviti oz. iskati meje, sprejemati različnost, se ne obremenjevati s tem kaj menijo drugi, živeti tu v tem trenutku ter spustiti vse, kar ne potrebuje. Tekmovalnost in dosežki ji niso pomembni, ampak bolj zavedanje telesa, opazovanje okolice in druženje. Vesela in ponosna je na ljudi, ki jih uspe motivirati za gibanje, da postopoma ozavestijo, da lepe reči niso samoumevne in da je zanje potrebno zbrati pogum in se potruditi. Cilj gibanja naj ne bo vitko telo, pač pa krepitev zdravja ter srečnješe življenje. Od leta 2014 je vaditeljica športne rekreacije in vodi tekaške treninge. V letu 2017 je svoje zanje joge nadgradila z učiteljskim tečajem joge. Seveda pa učenju ni konca in ob svojih učencih dobi motivacijo za dodatno raziskovanje.


Maja Rodela

Nekaj o Maji…Prostor – prvič v joga sobi?

Joga Soba je prostor za raziskovanje telesa, uma in duha. Tradicionalno jogo povezujemo z modernimi znanstvenimi dognanji ter jo v obliki preproste, a učinkovite vadbe približujemo ljudem vseh starosti.

V sproščenem in spodbudnem okolju se trudimo zadovoljiti individualne potrebe in želje udeležencev ter ponuditi uravnoteženo vadbo telesa induha. Zavedamo se kompleksnosti modernega življenja, hitrega tempa in nenehnega stresa, zato se trudimo ustvarjati prostor, v katerem se lahko posvetite zgolj sebi. Poleg vsakodnevne redne vadbe Vinjasa, Hatha, Regenerativne in Iyengar Joge naš program vsebuje tudi poglobljene vikend delavnice, tečaje meditacije, dihalne vaje in tehnike sproščanja, poletni joga oddih v naravi, antistresne delavnice za organizacije in podjetja… Poleg skupinskih vadb se lahko odločite tudi za individualno vadbo. Veselimo se srečanja z vami in predaje redne in zdravilne moči joga prakse v vaše življenje.