portret-anja

ANJA BRENKO

Anja je učenka joge od leta 2006. Joga soba, ki jo je ustanovila leta 2009, je bila prva šola joge na slovenski obali. Še danes ostaja edini obalni studio, specializiran izključno za jogo. Svojo prvo certifikacijo za učiteljico joge je opravila v SuryaSakti studiu v Ljubljani. Joga pot​ pa je nadgrajevala pod mentorstvo​m različnih svetovno priznanih učiteljev (Jon Yuen, Richard Freeman, Ido Portal, David Robson, David Swenson, John Scott, BNS Iyengar, M. V. Chidananada, Manju P. Jois, Boris Georgiev in drugi). Pred petimi leti je spoznala Davida​ Regelina​, ki jo je navdušil nad sveto geometri​jo telesa, pomenom forme in kako le ta vpliva na emocionalno stanje telesa. Z Davidom se je učila na dveh daljših intenzivih.​ Zadnja štiri leta r​edno študira Krija Tantra Jogo pod okriljem dr. Jonna Mumforda (Swami Anandakapila Saraswati) in Polone Sepe Hitchcox (Ambikananda). Je ​privrženka tradicionalnega znanja, ki ga povezuje z dognanji novodobne znanosti.

GORAN KOREN

Gorana je joga navdihnila na njegovem prvem potovanju v Indijo leta 1998. Jogo uči od leta 2008. Leta 2012 je po petih letih šolanja pridobil certifikat Iyengar učitelja pod okriljem nemške Iyengar zveze. Iyengar joga ga je prepričala zaradi sistematičnega pristopa k učenju, poudarka na pravilnosti izvajanja položajev, profesionalnosti in kakovosti učiteljev s katerimi se je učil: Michael Forbes, Margareta Eckl, Kevina Gardiner (USA), Erike Repassy (HU). Učil se je tudi v Iyengar inštitutu v Puni. Na delavnicah v tujini so ga učili znani jogiji, kot so Gabriela Guibilaro, Manos Manouso in Laurence O’Toole, Joan White, Roger Cole, Laurie Blakeney, Stephanie Quirk… Hatha joga mu je veliko pomagala pri odpavljanju poškodb, ki se pogosto pojavljajo pri športih. V jogi goji proces poglabljanja vase ter samoraziskovanja. 

SANDRA MILINKOVIĆ

Sandra se je z jogo prvič srečala leta 2008 v društvu Joga v vsakdanjem življenju. Ko jo je življenjska pot s Krasa pripeljala na Obalo, se je v Joga sobi spoznala s čisto novim stilom joge; z Vinjaso in Aštango. Poleg dinamične vadbe sta jo očarala strokovnost in široko znanje učiteljice. Z jogo si krepi zavedanje telesa in se ga uči pravilno uporabljat na blazini in v vsakdanjem življenju, zaradi česar so izzvenele nekatere bolečine, ki ji jih je dolga leta serviralo njeno telo. Najljubši učinek, ki ji ga joga pušča, je sreča brez razloga. Ker verjame, da je potrebno aktiven stil življenja gojiti že od malih nog, in ker ji pravljični svet ni tuj, jo je leta 2012 pritegnil tečaj za učiteljico Pravljične joge za otroke pri Urški Božič (Mali Buda). Eno sezono se je družila in delala z otroki, nato se je pojavila želja po nadaljnjem izobraževanju na področju joge. Z učiteljskim tečajem leta 2015, pod mentorstvom Anje Brenko (Joga soba), je svoje znanje o jogi nadgradila in spoznala, da joga zaobjema vse tisto, kar jo privlači: gibanje, zdravje, neskončno raziskovanje in učenje, poglabljanje vase in v skrivnosti življenja, odkrivanje novega … Verjame, da se prav zato vedno znova vrača k jogi in s tem k sebi.

VANJA HRVATIN

Vanja se je z jogo prvič srečala leta 2010 v Joga Sobi. Začetni trimesečni tečaj pod vodstvom izvrstne učiteljice Anje Brenko je nanjo naredil močan vtis. Želja po globljem spoznavanju te vede jo je (leta 2011) vodila na učiteljski program v Parinama šolo joge v Ljubljani, ki jo je vodil priznani učitelja joge in somatike Blaž Bertoncelj. Joga je postajala vse bolj in bolj prisotna v njenem življenju. Različna orodja, ki jih joga ponuja, ji pomagajo do boljšega zavedanja lastnega telesa, do jasnejšega prepoznavanja različnih delov sebe in do bolj pristnega odnosa do sebe in drugih. Izkušnje in znanje je zadnja tri leta predajala v svojem joga centru v Kopru. Ker verjame, da boljši jutri temelji na združevanju, povezovanju, in ker je Joga Soba visoko kakovosten joga prostor na obali, se z veseljem pridružuje ekipi. 

OLGA JAZBINŠEK

Leta 1980 je diplomirala iz psihologije, leto prej se je iz Hrastnika preselila v Koper in od takrat je tudi zaposlena v koprskem Dijaškem in študentskem domu. Od leta 2009 redno vadi jogo pri učiteljici Anji Brenko, pred tem pa se je srečala z Jogo v vsakdanjem življenju. Udeleževala se je seminarjev in delavnic, ki jih je v okviru dejavnosti Joga sobe organizirala Anja, tudi z nekaterimi tujimi učitelji: Franz Andrini, Govinda Kai, Janosch Steinhauer. V šolskem letu 2014/15 se je izpopolnjevala v okviru učiteljskega tečaja v Izoli pod vodstvom Anje Brenko. Letos je preživela z jogo izpolnjene počitnice v Razaziji. Poleti vsako jutro samostojno prakticira jogo na plaži. Spoznava, da jo redna vadba in življenje izpolnjeno s postopnim potovanjem v svet joge bogatita in krepita, iz dneva v dan se ji odkrivajo globlja in širša spoznanja o sebi, o drugih, o življenju; joga ji pomeni sprostitev, veselje, zabavo, tudi druženje, predvsem pa krepitev zdravja.

TINA KRMAC

Tina je certificirana učiteljica joge (Joga soba, oktober 2015) in članica Joga združenja Slovenije. Z jogo se aktivno ukvarja vse od leta 2007. Prve korake v jogi ji je prestavila joga učiteljica Anja Brenko, ki jo kot učiteljico še dandanes spremlja in občuduje. Z rednim usposabljanjem na delavnicah in konferencah tako doma kot v tujini  osvežuje in nadgrajuje obstoječa znanja in veščine. Z jogo je prišla v stik skozi svojo pevsko kariero, saj jo je informacija, da Ashtango prakticirata Sting in Madonna, pritegnila, da je tudi sama prvič poskusila jogo. Od tistega dne je joga del Tininega vsakdana.

 

JAKA KOVAČ

Jaka se je z meditacijo in Kriya Tantra jogo srečal pred 16 leti, redno jo prakticira od leta 2006 pri Poloni Sepe Hitchcox (Kriya Tantra joga šola Ljubljana). Končal je dvoletni intenzivni študij Kriya joge pri dr. Jonnu Mumfordu (Swami Anandakapila Saraswati). Všeč mu je prizemljena duhovnost in njena uporaba v vsakdanjem življenju. Verjame v zdravilno moč tišine in globoke umirjenosti, rad ustvarja prostor, v katerem se lahko ljudje povežejo s samimi seboj in drugimi. Je tudi trener komunikacije, voditelj usposabljanj na področju prostovoljstva in mladinskega dela, trener juda in maser.

PROSTOR – PRVIČ V JOGA SOBI?

Joga Soba je prostor za raziskovanje telesa, uma in duha. Tradicionalno jogo povezujemo z modernimi znanstvenimi dognanji ter jo v obliki preproste, a učinkovite vadbe približujemo ljudem vseh starosti. V sproščenem in spodbudnem okolju se trudimo zadovoljiti individualne potrebe in želje udeležencev ter ponuditi uravnoteženo vadbo telesa in duha. Zavedamo se kompleksnosti modernega življenja, hitrega tempa in nenehnega stresa, zato se trudimo ustvarjati prostor, v katerem se lahko posvetite zgolj sebi. Poleg vsakodnevne redne vadbe Aštanga, Vinjasa in Iyengar Joge naš program vsebuje tudi poglobljene vikend delavnice, tečaje meditacije, dihalne vaje in tehnike sproščanja, poletni joga oddih v naravi, antistresne delavnice za organizacije in podjetja… Poleg skupinskih vadb se lahko odločite tudi za individualno vadbo. Veselimo se srečanja z vami in predaje redne in zdravilne moči joga prakse v vaše življenje.

DRUGI O NAS

V Sobi je… Pridem iz gužve. ‘Oljkica čau!’ v Sobi nasmeh. Nato… Tišina pride potihoma. Janez Ohnjec
Joga Soba je ena boljših stvari, ki so se mi zgodile v zadnjem času. Z jogo sem se zares spoznala šele pred dobrim letom in takoj sem jo vzljubila. Verjamem, da je imela pri tem pomembno vlogo tudi Anja, ki me je navdušila s svojim neprisiljenim, izjemno naravnim in iskrenim pristopom, hkrati pa tudi z veliko profesionalnostjo. Joga Soba ponuja prijetno vzdušje, od koder se vsakič vračam kot prerojena. Lea Šuligoj
Srečna sem, da lahko obiskujem Joga sobo, saj učiteljica Anja Brenko in vsi, ki jo obiskujejo, ustvarjajo tisto harmonijo, ki pripomore k trajni in bogati rasti odnosov. Jogo obravnavam kot edinstveno psihosomatsko metodo, ki je v meni vzbudila zavedanje, da ima vsak organizem svojo harmonijo, podobno kot pri glasbi, ki ob potrpežljivem in počasnem poslušanju vzpostavi naravno ravnovesje. Anna Škerlavaj
Joga soba. Umirjenost. Sproščenost. Olajšanje bolečine. Ljubezen. Prijaznost. Profesionalnost. Težko je z besedami opisati blaženost po končani vadbi in fantastično energijo, ki te obkroža in prevzame po končani vadbi. Priporočam vsem. Hvala Anji, Vesni, Goranu in vsem ostalim. S spoštovanjem, Andreja Aksentić
Joga soba je samo za jogo in to se čuti. Je tisti posvečen prostor, kjer se lahko posvetim vadbi, razvijam svoje sposobnosti in se soočam s samim sabo. Naj bo to z nogami v zraku in glavo na tleh ali pa prepleten v položaj, katerega ime težko izgovorim. Še dobro, da s tem Anja nima težav, še posebno, ko te potisne globlje v asano. Matej Rodela