ZAČETNA DELAVNICA KRIYA TANTRA JOGE

13.-15. april 2018
petek, od 19.15 do 22.00,
sobota in nedelja od 10.00 do 22.00 (z vmesnim odmorom za kosilo)
prispevek 160 Euro/par 280 Euro
info: joga.soba@gmail.com
prijave TUKAJ

Delavnica je primerna za pare in posameznike. V kolikor vas delavnica zanima, bi si pa želeli več informacij, naju pokličite, nama pišite ali pa pridite v petek, 30. marca, ob 19.30 na kratko predstavitveno delavnico.

Delavnica je primerna za vse, ki čutijo, da spolnost nosi v sebi  velik potencial  za mistična izkustva; za vse, ki vidijo, da nam je bil  z manipulacijo občutkov krivde in sramu skozi zgodovino odvzet stik  s tem izvorom moči, ki nam omogoča doživljanje božanskega brez posredovanja institucij, religij in ideologij. Primeren je za vse, ki v duhu tantričnega pogumnega temperamenta cenijo samostojnost, neodvisnost in razmišljanje izven običajnih okvirov. Pridite, če bi se radi s partnerjem globoko intimno povezali in delili z njim svetost svoje duhovne poti. Smo šola Vama Marga in na višjih stopnjah učimo kundalini krije, ki jih lahko vključite v ljubljenje in zavestno prebujate kundalini. Če pripadate kakšni drugi jogijski smeri, boste postopno pridobili razumevanje, kako lahko svojo meditacijsko prakso vključite v spolno življenje. Tečaj pa je primeren tudi za vse, ki nimajo partnerja, saj se bodo naučili konstruktivno uporabljati in usmerjati svojo spolno energijo.

Na uvodni delavnici boste spoznali temperament te duhovne poti, da se boste lahko odločili, če je primerna za vas. Na začetnem tečaju predstavimo osnove tantrične meditacijske prakse ter se učimo biti iskreni in spontani v duhu tantričnega temperamenta. Spoznavamo pomen energije kundalini in osnove tantričnega pristopa k spolnosti. Prepoznavamo božansko v sebi in svojem partnerju in se učimo, kako lahko naše ljubljenje  poglobimo in uporabimo kot odskočno desko za doseganje spremenjenih stanj zavesti. Na delavnici ne delamo nobenih spolnih praks, dobili pa boste nasvete in navodila za delo doma.

Program:

  • Dinamična meditacijaž
  • Ognjeni dih – osvobajanje od čustvene prtljage
  • Usmerjanje in izmenjava energije
  • Kundalini masaža hrbta
  • Meditacija in spolnost
  • Tantrični vidik spolnosti
  • Izmenični dih in so-ham meditacija
  • Osnovni tantrični obred

Delavnica je primerna za pare in posameznike. V kolikor vas delavnica zanima, bi si pa želeli več informacij, naju pokličite, nama pišite ali pa pridite v petek, 30. marca, ob 19.30 na kratko predstavitveno delavnico.

O nama:

Jaka se je z meditacijo in Kriya Tantra jogo srečal leta 2000, redno jo prakticira od leta 2006 pri Poloni Sepe Hitchcox – Ambikanandi(Kriya Tantra joga šola Ljubljana). Pri Ambikanandi je opravil učiteljski tečaj in bil iniciran v Kriyo, je tudi član ezoterične lože notranjega kroga Kriya tantra šole.  Dokončal je  dvoletni intenzivni študij Kriya joge pri dr. Jonnu Mumfordu (Swami Anandakapila Saraswati), pri katerem nadaljuje študij. Več let je Ambikanandin asistent, skupaj s partnerko Anjo pa vodi delavnice meditacije in sproščanja v Izolski Joga sobi, zadnjih pet let skupaj vodita tudi poletni joga oddih. Sicer je trener komunikacije (v procesu certifikacije za mednarodnega trenerja nenasilne komunikacije), facilitator ter voditelj usposabljanj na področju prostovoljstva, dela z begunci in mladinskega dela.

Anja je učenka joge od leta 2006. Joga soba, ki jo je ustanovila leta 2009, je bila prva šola joge na slovenski obali. Še danes ostaja edini obalni studio, specializiran izključno za jogo. Svojo prvo certifikacijo za učiteljico joge je opravila v SuryaSakti studiu v Ljubljani. Joga pot pa je nadgrajevala pod mentorstvom različnih svetovno priznanih učiteljev (Jon Yuen, Richard Freeman, Ido Portal, David Robson, David Swenson, John Scott, BNS Iyengar, M. V. Chidananada, Manju P. Jois, Boris Georgiev in drugi). Pred petimi leti je spoznala Davida Regelina, ki jo je navdušil nad sveto geometrijo telesa, pomenom forme in kako le ta vpliva na emocionalno stanje telesa. Z Davidom se je učila na dveh daljših intenzivih. Zadnja štiri leta redno študira Krija Tantra Jogo pod okriljem dr. Jonna Mumforda (Swami Anandakapila Saraswati) in Polone Sepe Hitchcox (Ambikananda). Je privrženka tradicionalnega znanja, ki ga povezuje z dognanji novodobne znanosti.